середу, 22 лютого 2017 р.

Увага!!!!!
Лабораторія практичного права "Юридична допомога" інформує, що набули чинності зміни до закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо роботи фізичних осіб-підприємців (далі - ФОП), за яким вони повинні сплачувати податки за новими правилами.
За новими нормами, з 1 січня 2017р. ФОПи, які є платниками єдиного податку 2-ї та 3-ї групи, зобов’язані платити єдиний соціальний внесок понад 704 гривні на місяць, навіть якщо підприємці тимчасово не мають жодного прибутку. Раніше ФОП сплачував 5% податок та ЄСВ у разі отримання прибутку.  Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.
З 1 січня 2017 року в Україні зріс розмір мінімальної зарплати до 3 200 грн. Відповідно, зросли і соціальні стандарти, штрафи та податки, які прив'язані до мінімальної зарплати. Зокрема, необхідно сплачувати вдвічі вищі єдині соціальні внески (ЄСВ) до Пенсійного фонду. Якщо раніше він становив 352 грн. на місяць, то з 1 січня 2017 року - 704 грн. (22% від мінімальної зарплати).
ФОП, за винятком тих, які перебувають на єдиному податку 1-ї групи, з 2017 року зобов'язані платити ЄСВ в тому числі за місяці, в яких вони не отримали доходу. Навіть якщо ФОП перебуває на загальній системі оподаткування і не веде бізнес.
Тому радимо офіційно закрити ФОП, якщо тимчасово не здійснюється діяльність.

0 коментарі:

Дописати коментар