вівторок, 21 квітня 2015 р.

Увага! Субсидіі!

     Вчора, 20.04.2015 року, у лекційному залі головного корпусу Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола з ініціативи волонтерів із Лабораторіі практичного права, Юридичноі фірми "Гловак і партнери" та Департаменту соціальноі політики Тернопільськоі ОДА було організовано спільну акцію-навчання "Субсидіі! Як іх оформити?". З одноіменною лекцією виступив заступник директора департаменту соціальноі політики Тернопільськоі обласноі державноі адміністраціі Івахов В.В.. Аудиторію слухачів склали студенти та працівники колледжу, які з великою цікавістю прослухали подану інформацію, яка викликала у них багато запитань із практичного застосування зазначених у доповіді нормативно - правових актів.
     Але основною метою ініціативноі групи Лабораторіі практичного права було не тільки поінформувати потенційних отримувачів субсидій із нововведеннями запропонованими Урядом, а організувати групу волонтерів, які би змогли допомогти заповнити деклараціі та заяви на отримання субсидій тим громадянам, які не взмозі самостійно це зробити. 

     Було проведено оперативну нараду на якій визначено основні напрямки дій для реалізаціі поставленоі задачі. І вже сьогодні робоча група у складі Стрілецького М., Багрія Ю., Прокопчук Н. Р. почали розробляти "Пам'ятку волонтера", з використанням якоі можна буде практично організувати надання необхідноі допомоги мешканцям нашого міста. Обговорюється можливість надання такоі допомоги і мешканцям інших населених пунктів нашоі області за допомогою сучасного інтернет зв'язку (Симанців О., Трепет Н.). За допомогою Юридичноі фірми " Гловак і партнери" вирішується, із підприємцем Панчуком П.Ф., можливість виділення офісних робочих місць для прийому громадян волонтерами. Непогано було би організуваати відповідну рекламу силами Галицького коледжу, Тернопільського благодійного фонду "Карітас". Також до поширення цієі інформаціі через своі місцеві організаціі могла б долучитися і Тернопільська обласна рада Профспілки працівників освіти і науки, про співпрацю з якою Лабораторія практичного права уклала угоду.





Олег Симанців, Вікторія Дидак


0 коментарі:

Дописати коментар