пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Конкурс на кращу наукову роботу відбувся! Переможці нагороджені.

«Відкриття народжуються там, 
де закінчуються знання вчителя 
й починається нове знання учня».
                                                                                                                                               К.Федін


     7 квітня 2015 року у межах  «Днів науки 2015» у Галицькому коледжі відбувся захист науково-дослідницьких робіт студентів у секції «Правознавство».
Кожен учасник мав можливість представити загалу результати своєї майже піврічної дослідницької та пошукової роботи, обговорити обрану проблематику, довести її актуальність й обрати оптимальні шляхи вирішення. Захід не став простим набором виступів-монологів, а перетворився на дискусію, під час якої слухачі-студенти та викладачі відділення ставили резонансні запитання, підтримували або навпаки, обґрунтовували хибність зроблених висновків.
Особливої «іскри» та духу змагальності цьогорічному захисту додав відкритий конкурс на кращу наукову роботу, яка має практичне значення, оголошений Юридичною фірмою «Гловак і партнери» у якому взяли участь студенти інших вищих навчальних закладів. Призовий фонд у розмірі 1 000 грн. очікував кращих юних науковців, для визначення яких у коледж завітали представники Юридичної фірми аадвокати Гловак І.С. та Левків П.Б.
Оцінювання наукових робіт відбувалось за такими найбільш значущими критеріями як актуальність теми, обсяг проведеної  науково-теоретичної і практичної діяльності, застосування сучасних методів дослідження, творчий підхід, оригінальність представлення роботи учасниками.
Переможців окремо визначали представники юридичного відділення коледжу – за теоретичне значення отриманих результатів та представники Юридичної фірми – за практичне значення робіт. В цілому журі конкурсу відзначило широкий спектр наукової тематики, актуальність дослідницьких робіт, високий рівень їх захисту.

Результати конкурсу, оголошеного Юридичною фірмою «Гловак і партнери»:


І місце та винагороду у розмірі 500 грн. отримала студентка 4 курсу Павлик Тетяна (тема дослідження «Судове визнання батьківства: теорія та практика застосування правових норм», науковий керівник к.ю.н. Гелецька І.О.);

ІІ місце та винагороду у розмірі 300 грн. отримав студент 4 курсу Стрілецький Микола (тема дослідження «Реформування системи пенсійного забезпечення: досвід зарубіжних країн», науковий керівник Прокопчук Н.Р.);

ІІІ місце та винагороду у розмірі 200 грн. отримала студентка 2 курсу  Качунь Ірина (тема дослідження «Інститут імпічменту в Україні», науковий керівник к.ю.н. Заставна О.П.)

Заохочувальні призи від Юридичної фірми отримали:
Киричок Катерина (тема дослідження «Порядок набуття права власності на земельну ділянку», науковий керівник Данилюк С.М.) та
Созанська Тетяна (тема дослідження «Злочини проти основ національної безпеки України: шляхи вдосконалення кримінально-правових норм», науковий керівник к.ю.н. Томчук І.О.).

Варто відзначити досить високий рівень підготовки Power-Point презентацій, з активним  використанням різноманітних відеоматеріалів та слайдів,  графіків та діаграм, відповідних таблиць та розрахунків, таких конкурсантів:
Дячун Адріана (тема дослідження «Участь адвоката в господарському процесі»);
Симанців Олег (тема дослідження «Шляхи розвитку та вдосконалення антимонопольного законодавства України на основі світового досвіду»);
Семененко Софія (тема дослідження «Визначення місця проживання дитини»);
Пушкар Вікторія (тема дослідження «Особливості формування доказів та доказування у кримінальному процесі»);
Скурчак Лілія (тема дослідження «Переваги участі представника у цивільному процесі»);
Білецький Андрій (тема дослідження «Нотаріат України: становлення та перспективи»);
Миц Петро (тема дослідження «Люстрація: зарубіжний досвід та перспективи проведення в Україні»);
Федчишин Лілія (тема дослідження «Адміністративна відповідальність за корупцію:сучасний стан та механізм забезпечення»).
Їм всім вручено сертифікати Юридичної фірми «Гловак і партнери».


Приємною несподіванкою для викладачів коледжу від представників ЮФ «Гловак і партнери» стали заохочувальні призи-премії для наукових керівників тих студентів, які стали кращими на конкурсі наукових робіт.
В цілому церемонія вручення призів стала урочистим заходом, ознаменувавшись великою кількістю позитивних емоцій і приємних вражень.


Вітаємо переможців та їх наукових керівників!
Бажаємо нових наукових злетів і досягнень!
І.Гелецька


        
            







0 коментарі:

Дописати коментар